Bloomberg HT Haberler "Enflasyon muhasebesine geçmek gerekiyor"
HABERLER

"Enflasyon muhasebesine geçmek gerekiyor"

  • Yatırım yaparken dört kez düşünmek gerektiğini belirten Pragma Yönetici Ortağı Saltuk Buğra Akbulut, "Yüksek enflasyon ortamında likidite takip etmekte çok önemli bir husus haline geldi çünkü finansal tablolar size doğru anlatmıyor yani enflasyon muhasebesine geçmek gerekiyor" dedi. Akbulut, 2023'te 800 milyon dolarlık bir işlem hacmine ulaşacaklaranı da dile getirdi.

Giriş: 14 Temmuz 2023, Cuma 14:17
Güncelleme: 14 Temmuz 2023, Cuma 14:19

Pandemi sonrası Dünya ekonomileri yüksek enflasyona maruz kaldı böyle olunca da merkez bankalarının faiz artırmaya başladığını bunun da borsalarda değer kaybına yol açtığını dile getiren Pragma Yönetici Ortağı Saltuk Buğra Akbulut, katıldığı Bloomberg HT yayınında makro ekonomik dengelerin yatırımlara etkisisi konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Pandemi sonrası finansmana bağlı teknoloji şirketlerinde ciddi sorunlar meydana geldiğini aktaran Akbulut, "Acı reçete işe yarıyor ve enflasyon düşüyor ama finansman maliyetlerinde çok ciddi yükseklik herkesi vuruyor" dedi.

Ülkeler arasındaki mevcut ekonomik düzenin değiştiğine ve önümüzdeki 10 sene içinde Amerika’nın dünyada alacağı rol, Çin ile ilişkiler ve tüm ekonomik altyapının baştan düzenlenmesinin konuşulduğunu beliten Akbulut, "Şu anda kapital tekrar dağıtılıyor, tedarik zincirleri tekrar yapılandırılıyor ve Ülkelerin de bunlara göre konumları değişiyor" ifadelerini kullandı.

"Türk şirketleri yurt dışında yapılanıp büyümeli"

"Biz Türkiye olarak gelişen bir ülkeyiz ve kronik sorunlarımız var, cari açık veriyoruz çünkü genciz. Son yıllarda baktığımız zaman Özel Sektör, Bankalar, Devlet, üretimi önceliklendiren bir bakış açısı benimsedi" diyen Akbulut, Türk şirketlerinin yurt dışında da yapılanıp büyümesi gerektiğini dile getirdi.