Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ereğli Demir Çelik’in net kârı, artan satışlar ve güçlü çelik fiyatlarıyla birlikte 2021’in ilk çeyreğinde piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Şirketin net satışları geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 64 artarken bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,5 artış gösterdi.

Erdemir ilk çeyrekte 2,22 milyar TL olan piyasa beklentisinin yüzde 18 üzerinde 2,6 milyar TL net kâr açıkladı.

Yapı Kredi Yatırım, ilk çeyrekte şirketin dolar cinsinden gelirleri çelik fiyatlarındaki artış ile yıllık yüzde 36’lık bir artışla 1,2 milyar dolar olduğunun altını çizerken, faiz ve amortisman öncesi kâr marjının da 21 baz puan artarak yüzde 37’ye ulaştığını söyledi.

Piyasa beklentisinden iyi gelen sonuçlar sonrasında bir miktar kâr realizasyonu gelebileceğini belirten Yapı Kredi Yatırım, hissenin sene başından bu yana BIST 100 Endeksi’nin yüzde 54 yukarısında performans gösterdiğini vurguladı.

BNP Paribas ise 2021’in ilk çeyreğinde çelik fiyatlarının bir önceki çeyreğe göre yüzde 27 artış gösterdiğini ve bunun yıllık olarak yüzde 76 artışa tekabül ettiğini belirterek, çelik fiyatlarındaki yükselişin kârlılığı artırdığını ifade etti.

Hisse için “al” tavsiyelerini koruduklarını belirten BNP, hedef fiyat tahminlerini yüzde 23 yükselterek 25,05 TL olarak belirledi.

Garanti Yatırım, Erdemir’in 581 milyon TL finansal gelir kaydettiğini ve bunun 430 milyon TL’sinin kur farkı gelirlerinden oluştuğuna değinerek, şirketin Mart ayında ödediği 6,47 milyar TL’lik temettüden sonra net nakdinin 204 milyon TL’ye gerilediğini söyledi.

Sonuçların hem operasyonel hem de finansal anlamda güçlü olduğunu belirten Garanti Yatırım, hisse için “endeks üstü getiri” tavsiyelerini koruduklarını ve 12 aylık hedef fiyat tahminini 22,89 TL olarak belirlediklerini belirtti.