Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kritik Soçi zirvesi dönüşünde uçakta önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Putin ile ruble üzerinde mutabık kaldık. O da tabii mali noktada ayrı bir güç kaynağı olarak Rusya'ya ve Türkiye'ye inşallah kazandıracak" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar özetle şöyle:

Rusya'nın Mir kartı var. Şu anda bizim 5 bankamız bunun üzerinden çalışmalarını sürdürüyor. Burada da çok ciddi gelişmeler var.

Akkuyu yerinde izlenecek

Akkuyu'daki çalışmaları bizzat heyetimle izleyeceğim. Ondan sonra Sayın Putine gelinen durumu aktaracağım. Ona göre yol haritamızı belirleyelim diyeceğim.

(Tahıl sevkiyatına ilişkin olarak) Sırada 20 civarında gemi var. Rusya diyor ki bizdekilere ne zaman aracılık edeceksiniz İlgili bakanlıklarımız hızla çalışıyorlar.

Tayvan konusunda, Ukrayna'daki savaş ve koronavirüs salgınının küresel ekonomi ve istikrara olumsuz etkilerinin sürdüğü dönemde yeni bir krize izin vermemeliyiz.

Eylül'de Şanghay Beşlisi Özbekistan'da toplanacak. Görüşmemizde Sayın Putin de rica etti; nasip olursa biz de inşallah oradaki toplantıya katılacağız.

KPSS sınavı iptal edilenlerden ücret talebi kesinlikle olmayacak. ÖSYM, bundan sonraki süreçte şaibeleri ortadan kaldırarak yoluna devam edecek.