Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi sonrasında düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı Joe Biden ile yapılan görüşmede F-16 konusunun da gündeme geldiğini söyledi.

Erdoğan, "Elimizdeki F-16'ların modernizasyonu veya yeni F-16'lar verilmesi konusu gündeme geldi. Savunma bakanlarımız süreci takip ediyorlar. Bu konuyla ilgili Sayın Biden'ın olumlu yaklaşımını gördüm." diye konuştu.

Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden'a PKK/PYD'ye verilen destek konusundaki üzüntülerini ilettiğini belirtti.

Erdoğan, "Suriye'de bulunan terör örgütleri PKK/PYD'nin Amerika'dan aldıkları destekler konusunda kendilerine üzüntümüzü ilettik. Bundan sonraki süreç inanıyorum ki böyle devam etmeyecektir." diye konuştu.

Küresel ekonomi ve çevre mesajları da verdi

Erdoğan, toplantısında küresel ekonomi ve çevre konusunda da mesajlar verdi. Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkanlar şunlar oldu:

Küresel ekonomi, 2021 yılında toparlanmaya başlasa da ekonomilerimiz halen ciddi meydan okumalarla karşı karşıya bulunuyor.

Küresel finans sisteminin kontrolünü elinde bulunduran kuruluşlar, hiçbir makul ekonomik gerekçesi olmayan siyasi amaçlı manipülasyonlara alet olmamalı.

Aşı milliyetçiliğinin farklı yöntemlerle sürdürülmesi, DSÖ tarafından tanınan aşıların uluslararası arenada ayrımcılığa tabi tutulması kabul edilemez.

Çevreyi en fazla kirleten ülkelerin düzensiz göçle mücadeleye harcadığı miktar, iklim değişikliğiyle mücadeleye ayırdıklarından 2 kat fazla, bu utanç verici.