Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere ABD'ye hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi.

Küresel sistemde taşların yerinden oynadığı bu dönemi fırsata çevirmekte kararlı olunduğunu belirten Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun raporuna tepki gösterirken "Avrupa Birliği Türkiye'den kopmanın gayreti içerisindedir. Biz de değerlendirmelerimizi yaparız sonra gerekirse Avrupa Birliği ile yolları ayırabiliriz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İsveç'in üyeliği konusunda da "(İsveç'in NATO üyeliği) Batı 'İsveç, İsveç, İsveç' diyor. Biz de diyoruz ki parlamentomuz karar vermedikten sonra evet veya hayır dememiz mümkün değil, öncelikle İsveç'in üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım. Yasayı hazırlamak yetmez, yasayı uygulamak gerekir. Kalkıp da teröristleri İsveç polisinin koruması altında gösteriye sevk ediyorlarsa, bunlar görevini yerine getirmiyor" diye konuştu.