Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus savunma sanayii sistemi S-400'de ikinci paket görüşmelerinin devam ettiğini belirtti.

Cuma namazı çıkışı soruları yanıtlayan Erdoğan, "Şu anda S-400'de birinci paketi halletmiştik, şimdi de ikinci paket daha önce yaptığımız görüşmeye dayalı olarak devam ediyor. Ay sonu Rusya ile görüşmemiz olacak, bununla beraber birçok konuyu görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, F-35'lere ciddi ölçüde para ödenmesine karşın teslim edilmediğini belirten Erdoğan "Biden yönetiminin buna ne diyeceğini biz bilmiyoruz, ama savunma adımlarımızı bir yerlerden izin alarak atamayız. Biden'in görevi üslenmesi ile birlikte görüşmeleri yaptıktan sonra çok daha olumlu adımları atar, bunları da yoluna koyarız" diye konuştu.

Avrupa Birliği ile ilişkilere de değinen Erdoğan AB ile yeni bir sürecin içinde olunduğunu belirtti. Erdoğan, Yunanistan ile görüşme konusunda da "Yunanistan ile bir görüşme talebi bizim açımızdan da olumlu yaklaştığımız bir konu olmuştur" ifadelerini kullandı.