Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Şuşa'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabağ savaşında İHA ve SİHA’ların etkin rol oynadığına işaret ederken, teknoloji transferleriyle Azerbaycan’ın üretim merkezi haline gelebileceğini söyledi.

Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Şuşa’da şehir turu attıktan sonra düzenlenen basın toplantısında yeni anlaşmayı imzaladı. Aliyev, yeni anlaşmayı “müttefiklik hakkında beyanname ilişkilerimizi en üst seviyeye taşıyor.” sözleriyle duyurdu.
Erdoğan, imzalanan anlaşmalarla iki ülkenin savunma sanayi alanındaki ilişkilerini teknoloji transferi ve ortak üretim projeleriyle güçlendireceğini söyledi.

Erdoğan, “Az önce kardeşim, Baykar’ın yönetiminden Haluk Bey’e bir onur madalyası verdiler ve ben de aile adına kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Burada İHA’lar SİHA’lar ciddi işler gördüler ve savunma sanayiindeki ilişkilerimiz bundan sonra çok daha farklı bir şekilde gelişecektir. Bu farklı gelişmeyle birlikte sürekli olarak bir pazar değil, aynı zamanda Azerbaycan bu işlerde bir üretim merkezi olma imkânını da yakalayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan bölgenin yeniden inşa edilmesi ile ilgili çalışmalara değinirken de “TOKİ ile birlikte bölgenin tamamında atmayı planladığımız adımlar var ve TOKİ’nin buradaki karşıt kurumuyla birlikte çalışarak bu adımları atacağız.” dedi.

Erdoğan ayrıca, Socar ile Türkiye Petrolleri'nin üçüncü ülkelerde yatırım yapması konusunu da ele aldıklarını söyledi. Erdoğan, Türkiye’nin Şuşa’ya bir başkonsolosluk açmayı da planladığını ifade etti.