Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi'nde Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeli'ye Değer Katanlar Ödül Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi'nde Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeli'ye Değer Katanlar Ödül Töreni'nde konuştu. İhracattaki artışa dikkat çeken Erdoğan, Türkiye Ekonomi Modeli'nin müspet sonuçlarının 2023'ün ilk çeyreğinde, özellikle de enflasyonda daha da net görüleceğini kaydetti. Yerli otomobil hakkında da konuşan Erdoğan, "İnşallah 29 Ekim 2022’de TOGG’un Gemlik Fabrikası’nın resmi açılışını ve ilk seri üretim aracının banttan inme törenini gerçekleştireceğiz. 2023’ün ilk çeyreğinde TOGG’u, vatanımızın yollarında görmeye başlayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi'nde Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeli'ye Değer Katanlar Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz yüzde 11’lik büyümeyle G20 ülkeleri içinde ilk sıraya yerleştik. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,3’lük büyüme kaydettik. Dünyada istihdam azalırken 31 milyon sınırına dayanarak tarihimizin en yüksek rakamına ulaştık. Her ay ihracatta rekor kırıyoruz. Temmuz ayı ihracatımız, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,5 artarak 18 milyar 550 milyon dolara ulaştı.

"Ekonomiyi savaşın olumsuz etkilerinden koruduk"

Küresel ölçekte gıda ve enerji krizinin konuşulduğu bir dönemde Allah’a şükür biz oldukça rahatız. İşbirliğini, barışı, diplomasiyi önceleyen dengeli politikamızla Rusya-Ukrayna savaşının olumsuz etkilerinden ülkemizi korumayı başardık.

Tahıl koridorunun açılmasını sağlayarak küresel sorunların çözümünde Türkiye’nin anahtar rolünü bir kez daha teyit ettik. Emtia fiyatlarındaki ani ve aşırı yükselişin sebep olduğu piyasa dengesizliklerini yakından takip ediyoruz.

Hayata geçirdiğimiz politikaların müspet sonuçlarını önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde, özellikle enflasyonda daha net bir şekilde göreceğiz. Türkiye'yi bu küresel fırtınadan mutlaka çıkartacağız.

"Bu ülke toplu iğne üretemiyordu"

2023 için öngördüğümüz yatırım rakamlarını 2 yıl öncesinden büyük bir farkla geçtik. 2020 yılında Türkiye'deki teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar sadece 148 milyon dolar iken 2021 yılında 1.5 milyar doları aştı. 2022'nin ilk yarısında 132 teknoloji girişimine yapılan 1.4 milyar liralık yatırım da yeni rekorun sinyallerini veriyor. Türkiye oyun yatırımında Avrupa'da en fazla yatırım alan ülke oldu. Çoğu kendi imkanlarımızla yerli ve milli helikopter, roket, uçak, gemilerimizi, torpidolarımızı, hava savunma sistemlerini tasarladık geliştirdik ve ürettik. Bazıları bunları görmezden gelse de 20 yılda yapılanların gurur kaynağı olduğunu biliyorum. Bu ülke toplu iğne üretemiyordu.

İnsansız hava araçları denilince akla ilk Türk SİHA'ları geliyor. Herkes, İHA, SİHA, Akıncı istiyor. Mesele buydu, başardık. Bizimle bu alanda ortak yatırımlara girmek isteyen süper güçler var. SİHA'larımızın savaş doktrinini yeniden yazmasını artık tüm dünya kabul etti.

TOGG açılışı 29 Ekim 2022'de

Aynı şekilde ülkemizin vizyon projelerinden Türkiye’nin Otomobili’ni de belirlediğimiz takvime uygun şekilde adım adım hayata geçiriyoruz. İnşallah 29 Ekim 2022’de Togg’un Gemlik Fabrikası’nın resmi açılışını ve ilk seri üretim aracının banttan inme törenini gerçekleştireceğiz. 2023’ün ilk çeyreğinde Togg’u, vatanımızın yollarında görmeye başlayacağız. Yapamazsınız, üretmezsiniz, üretseniz bile satamazsınız diyenlere inat Türkiye’nin otomobilini milletimizin ve dünyanın hizmetine sunacağız. Ülkemizi savunma sanayiinde nasıl parmakla gösterilen seviyeye getirmişsek, inşallah elektrikli otomobilde de benzer bir başarıyı yakalayacağız.

Erdoğan, "Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeliye Değer Katanlar Ödül Töreni" için geldiği Gebze Bilişim Vadisinde TOGG ile test sürüşü yaptı.