Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye Otelciler Birliğinin (TÜROB) "Aylık Bilgilendirme Toplantısı" Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla yapıldı.

Bakan Ersoy, yaptığı konuşmada, yılbaşında turizm sektörünün önünde belirsizliklerle dolu bir sürecin olduğunun değerlendirildiğine işaret ederek, “Biz tüm bu olumsuz senaryolara kulaklarımızı tıkayarak, yol haritamızı belirledik. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) aracılığıyla 33 ülkenin ulusal televizyon kanalı ile 200 ülkenin global haber kanalları ve dijital mecralarında Türkiye'mizin tanıtımlarını yaptık" diye konuştu.

2022'nin ilk 9 aylık döneminde ulaşılan rakamların, Türkiye'nin, revize ettiği hedeflerine bir adım daha yaklaştığının göstergesi olduğunu dile getiren Ersoy, "2016'da 62 dolara kadar gerileyen kişi başı gecelik konaklama gelirini, 2016'ya göre yüzde 35 artış kaydederek, 83 dolara çıkartmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Restoran listesi 11 Ekim'de açıklanıyor

İstanbul'un pandemi öncesi turist sayısını mayıs ayında yakaladığının altını çizen Ersoy, İstanbul'un yıl sonunda yaklaşık 15 milyon ziyaretçiyi misafir edeceğini öngördüklerini söyledi.

Ürün çeşitliliğine dikkat önem verdiklerini aktaran Ersoy, prestijli restoran derecelendirme sistemi olan Michelin Rehberi'nin, İstanbul'u radarına aldığını ve 11 Ekim'de restoran listesini açıklayacağını belirtti.

Güvenli Turizm Sertifikası'nın bu yıl sonu itibariyle Güvenli ve Yeşil Turizm Sertifikası'na dönüşeceğini ifade eden Ersoy, şunları kaydetti:

"Artık çağımızda, sürdürülebilirlik, hayati önem taşıyor. Türkiye bu anlamda devlet bazında geniş kapsamlı bir protokol imzalayan ülke oldu. Kapsamlı bir şekilde 2023, 2025 ve 2030 sonuna kadar sektörümüzün tamamlaması gereken kriterler var. Kriterlerin hepsi sektör temsilcilerimizle yapılan toplantılarda netleştirildi. Ekim sonunda bunun lansmanını yapacağız."