Advertisement
HABERLER ABONE OL

Esnaftan gelen talep sonucunda hibe desteğinde başvuru tarihi uzatıldı.

Twitter hesabından açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Bakanlığımızca esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize verilen 3 bin ve 5 bin TL'lik hibe desteğinin son başvuru tarihini gelen talepler üzerine 1 Temmuz 2021 Perşembe saat 23:59’a kadar uzattık." ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamada başvuru sıralaması dikkate alınarak 188 bin 194 kişiye 5 bin TL, 843 bin 683 kişiye de 3 bin TL hibe ödeneceği belirtilmişti. Toplamda 1 milyon 31 bin 877 kişiye 3.5 milyar liralık hibe desteği ödemesi yapılacak.

Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer alırken bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacak.

İkinci grupta bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri yer almakta.