Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven, imalattan hizmet sektörüne, şirketlerin pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasından faydalanması ile birlikte, Ağustos ayında da artarak iyileşmeye devam etti.

Güven endeksi üst üste dördüncü ayda da yükseldi ve Bloomberg'in anketine katılan tahminlerin üçü dışında hepsinden daha yukarıda gerçekleşti. Endeks ayrıca, özellikle hizmet olmak üzere, sanayi ve perakende ticarette artışların devam ettiğini gösterdi. Şirketlerin istihdam beklentileri yükseldi, ancak son aylarda bölgede görülen istihdam kısıntıları, tüketicilerin halen iş gücü piyasası konusunda endişelerinin sürmekte olduğunu gösteriyor.

Euro Bölgesi'nde bugün açıklanan verilere göre, ekonomik güven endeksi 87.7 seviyesinde gerçekleşti. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 85 seviyesinde çıkması bekleniyordu. Önceki ayki veri 82.3'ten 82.4 seviyesine revize edildi.

Son kazançlara karşın, iyimserlik henüz tam olarak eski haline dönmedi. Manşet endeks, Mart ve Nisan ayındaki kayıplarının yaklaşık yüzde 60'ını geri aldı ve bölgedeki toparlanmanın istikrarsız ve uzun olacağı yönünde işaretler var.

Cuma günü açıklanan farklı veriler, Fransa'da tüketici harcamalarının Temmuz ayında beklenenden daha az arttığını ve İspanya'da perakende satışlardaki düşüşün sürdüğünü gösterdi.