Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yatırımcıların, politika yapıcıların güçlü euronun enflasyon beklentilerini baskıladığı yönündeki görüşlerini dikkate almamasıyla birlikte euro, kazançlarını üçüncü güne taşıdı.

Euro/Dolar paritesi yüzde 0.42 yükselişle 1.1865 seviyesinden işlem gördü. Parite bu hafta yüzde 0.3 civarında artıda bulunuyor. Avrupa Merkez Bankası (AMB) baş ekonomisti Philip Lane, euronun bu yılki yükselişinin enflasyon görünümünü bozduğunu bir kez daha dile getirdi.

Avrupa'da bulan bir trader AMB Yönetim Konseyi'nin ek teşvike kapalı olmamasından dolayı 1.19 üzerindeki kullanım fiyatlı opsiyon talebinin hala güçlü olduğunu söyledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.27 düşüşle 1,168.52 puan oldu. Endeks bu hafta yaklaşık yüzde 0.3 artıda seyrediyor. Yatırımcıların dikkati ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verisi üzerinde olacak.

Dolar, ABD hisse vadelilerindeki yükselişin güvenli varlık talebini azaltmasıyla G - 10 paralarının çoğu karşısında geriledi. Ancak dolar göstergesindeki artışın büyük bir kısmı sterlinin zayıflığından kaynaklanıyor. Sterlin/dolar paritesi kazançlarını geri verdi ve yüzde 0.3 düşüşle 1.2763 düşüğüne geriledi. Sterlin dolar karşısında bu hafta yüzde 3.7 gerileyerek Mart'tan bu yana en sert haftalık düşüşe hazırlandı.