Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Deniz Yatırım’dan yapılan açıklamada kağıt üreticisi Europap Tezol halka arzında 24 milyon adet hissenin 13,87 TL’den satıldığı belirtildi.

Halka arzda toplam dağıtılan hisselerin %58,3’ü bireysel yatırımcılara, %16,7’si yurtiçi kurumsal yatırımcılara, %25’i ise yüksek başvurulu yatırımcılara ayrıldı.

Lego’nun kurucusu Ole Kirk Christiansen’in torunu ve şirketin yöneticisi Kjeld Kirk Kristiansen'in Lego’nun çıkarlarının korunması durumunda şirketin halka arz olmasına ya da kısmi olarak satışa çıkarılmasına karşı çıkmayacağı belirtildi.

Jyllands-Posten'e göre, firmanın kontrolünü kademeli olarak oğlu Thomas Kirk Kristiansen'e devreden Kjeld Kirk Kristiansen, kitabında şirketin bir bölümünün satılmasından memnun olacağını belirtti.

Kjeld Kirk Kristiansen şirketi oğluna devredecek

Milyarder Lego ailesinin servetini yöneten fon Kirkbi A/S, 73 yaşındaki Başkan Kjeld Kirk Kristiansen'in görevinden ayrılacağını ve şirketi oğlu Thomas Kirk Kristiansen’e devredeceğini açıklamıştı.

42 yaşındaki Thomas Kirk Kristiansen’in 2023 yılının 2. çeyreğinde 20 milyar dolarlık fonun sorumluluğunu üstleneceği şirket tarafından duyuruldu.

Kjeld Kirk Kristiansen, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre 6.8 milyar dolarlık servetiyle Danimarka'nın en zengin iş insanı olarak anılıyor.