Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Koronavirüs salgını reel sektörün finansman yönetimi açısından zorlu koşullar yaratırken, şirketlerin borç yapılandırma çalışmaları sürüyor.

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre finansal yeniden yapılanma büyük ölçekli uygulama kapsamında yapılandırılan borç tutarı Eylül'de 2,4 milyar TL oldu. Ağustos ayında bu rakam 657 milyon TL olarak kaydedilmişti. Böylelikle Eylül ayında yapılandırılan borç tutarı Ağustos ayının 3 katından fazla oldu.

Eylül'de yeniden yapılandırma kapsamına alınan şirket sayısı 17 olurken yapılandırılması bağlanan şirke sayısı ise 11 olarak kaydedildi.

Sektörel bazda bakıldığında Eylül'de toptan ve perakende ticaret, motorlu araçlar servis hizmetleri sektörü 991 milyon TL ile ilk sırada yer aldı.

Ekim 2019- Eylül 2020 dönemi dikkate alındığında ise toplam yapılandırılan borç tutarı 17,4 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu dönemde yapılandırılması bağlanan şirket sayısı ise 100 oldu.

Uygulamanın küçük ölçekli şirketler tarafında ise Ekim 2019- Eylül 2020 döneminde toplam yapılandırılan tutar 281 milyon TL olarak kaydedildi. Bu ölçekli 26 firmanın yapılandırılması bağlandı.