Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Facebook ve JP Morgan, istikrarlı bir değer oluşturmak üzere tasarlanan yeni kripto paralar hakkında tartışmak üzere Pazartesi günü merkez bankalarının yetkilileriyle bir araya geldi.

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından yapılan açıklamaya göre Facebook'un kripto parası Libra'yı gözeten konsorsiyum ve JP Morgan'dan yetkililer İsviçre'nin Basel kentinde gerçekleştirilen bir konferansta stablecoin yaratma planlarını tanıttılar.

Söz konusu toplantı G – 7 ülkeleri tarafından Libra gibi stablecoin'leri incelemek üzere oluşturulan bir çalışma grubunun çağrısıyla gerçekleştirildi. Organizasyona Avrupa Merkez Bankası (AMB) icra kurulu üyesi Benoit Coeure başkanlık etti.

Coeure, “Yeni bir teknoloji olarak stablecoin'ler büyük ölçüde test edilmedi; özellikle de küresel bir ödeme sistemi olarak kullanılması için gerekli düzeyde test edilmedi. Kamu politikasının önceliklerine bağlı olarak birçok ciddi riske yol açıyorlar. Düzenleme anlamında babul edilmesi için eşik çok yüksek olacak.” dedi.

Financial Times'ın Pazar günkü haberinde Facebook yöneticilerinin Fed ve İngiltere Merkez Bankası da (BoE) dahil 26 merkez bankasının yetkilileriyle görüşmeye hazırlandığı belirtilmişti. BIS ya da AMB toplantıya hangi MB'lerden katılım olduğunu doğrulamadı. Facebook yorum yapmayı reddetti.

CNBC