Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye’nin ekonomi politikası, Haziran 2023 sonrası radikal bir değişim sürecine girdi. Bunun en önemli ayağı kuşkusuz para politikasıydı. Perşembe itibariyle Merkez Bankası (TCMB) yaptığı faiz artıyla normalleşmenin ilk fazını tamamladı. Bundan sonrası küçük düzeltmelerin haricinde daha bekle-gör modunda geçecek.

Bundan tam yedi ay önce 22 Haziran’da TCMB’nin politika faizi yüzde 8,5’ti. Sonraki yedi toplantıda politika faizi tam 3.650 baz puan artışla yüzde 45’e çıktı. Bu süreçte Türkiye’nin birçok ekonomik göstergesinde de radikal değişimler oldu. Para politikasının doğası gereği faizlerdeki artışın ekonomik ve finansal göstergelere etkisi farklı vadelerde gerçekleşiyor. Özellikle enflasyon tarafında etkilerin görülmesi 6-8 aydan başlıyor. Ancak birçok alanda değişen para politikasının etkisi net şekilde görülüyor.

Haberin devamı Bloomberg Businessweek Türkiye'de!

Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında!

Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.