Advertisement
HABERLER ABONE OL

Investment Company Institute verilerine göre yatırımcılar yılın başından bu yana ABD para piyasası fonlarına 128 milyar dolar yatırdı. Sadece birkaç ay öncesinde, piyasaların Fed’in faizleri erken indirmeye başlayacağına ikna olmuşken, yatırımcılar nakde ve hazine bonosu gibi kısa vadeli borçlanma araçlarına yatırım yapmaya çok sıcak bakmıyorlardı.

Ancak Fed’in faizleri düşürmeye başlaması ne kadar uzun sürerse, para piyasası fonlarında tutulan nakit o kadar uzun süre yüzde 4, yüzde 5 veya daha fazla getiri sağlayabilecek. Bu da yatırımcıların ilgisinin sürmesine neden olacak. Geçen yılın sonlarında, BlackRock Financial Management’tan Jeffrey Rosenberg, 6 trilyon dolarlık para piyasası fonu varlıklarının büyük bir kısmının hisse senetleri, tahvil ve hatta uzun vadeli tahvillere yönelmesini beklediğini söylemişti.

Citi Global Wealth ve UBS Asset Management da benzer görüşler yansıtmıştı. JPMorgan stratejistlerine göre ise, bu tutarın büyük kısmı nakit yönetimi veya likidite amaçları için kullanıldığı için yalnızca yaklaşık 500 milyar dolarlık bir çıkış söz konusu olabilir.