Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell'ın, enflasyon hedeflerinde, faiz oranlarını yıllarca düşük tutabilecek bir değişim açıklamasının ardından Japon Yeni ve dolar düştü. Riskli varlıklar ise ralli yaptı.

Yen G - 10 paralarının tamamı karşısında geriledi. ABD Hazine tahvillerinde getiri eğrisi iki ayın en dik haline geldi. Doların önemli paralar karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) geriledi.

Aozora Bank Ltd. Döviz ürünleri biriminin yöneticisi Akira Moroga, "ABD'de daha uzun bir süre genişleme beklentileri risk iştahını desteklerken, yen baskı altında. ABD tahvil faizlerindeki artışın doları desteklemesi dolar/yen paritesinin yükselmesine neden oluyor." dedi.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.35 yükselişle 106.95'e kadar yükselmesinin ardından gün içi kazancını geri vererek TSİ 08:55'te 106.27'den işlem gördü. BBDXY yüzde 0.41 ekside 1,166.82 puan oldu.

Asya'da bulunan traderlar dolar/yen paritesi gün içi yüksek seviyelerdeyken büyük Japon ihracatçıların 107.00 - 107.10'dan dolar satması durumunda paritede daha fazla yükselişin sınırlı olabileceğini belirtmişti.

Kaldıraçlı hesapların Avustralya Doları, euro ve sterlin karşısında yen sattığını belirtildi. Avustralya Doları yüzde 0.54 yükselişle dolar karşısındaki kazançlara öncülük etti.

ABD'de 30 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 5 bp artışla yüzde 1.56'ya çıktı. Avustrayla ve Yeni Zelanda dahil olmak üzere diğer Asya piyasalarında da tahvil faizleri yükseldi.