Advertisement
HABERLER ABONE OL

Fed tutanaklarında gelecekte faiz artışı seviyesinin yumuşayabileceği sinyalinin verilmesinin ardından Eylül ayındaki artışın dozuna yönelik Fed üyelerinden farklı mesajlar geldi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard Eylül ayında 75 baz puanlık bir faiz artışından yana olduğunu söyledi. Wall Street Journal’a konuşan ve Fed’in en şahin üyeleri arasında yer alan Bullard “Enflasyona ciddi bir aşağı yönlü baskı yaratabilecek bir politika faizine ulaşmamız için süratle hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

Uzun yıllar şahin olarak görülen ancak son 75 baz puanlık artışa daha az bir faiz artışı lehine karşı çıkan Kansas City Fed Başkanı Esther George ise güvercin konumunu sürdürdü.

George faiz artışlarının güçlü bir şekilde sürmesi gerektiğini söylese de eylül ayında artırımın dozunu tartışmaları gerektiğini belirtti.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly de 50 ve 75 baz puanlık faiz artışına açık olduğunu söyledi. Haziran'da açıklanan Fed üyeleri medyan tahminlerine göre yıl sonunda Fed politika faizinin yüzde 3,25-3,50’de olması bekleniyor. Bu tahminler Eylül ayındaki toplantıda güncellenecek.