Advertisement
HABERLER ABONE OL

Küresel piyasalar Fed'in sıkılaşma sürecine odaklanmışken, Fed yetkilisinden sıkılaşma döngüsünün sonuna ilişkin sinyaller geldi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in gelecek iki toplantıda yarımşar puanlık faiz artışlarının ardından Eylül ayında faiz artışlarına durabileceğine işaret etti.

Atlanta Rotary Club etkinliğinin ardından gazetecilere konuşan Bostic gelen verilere bağlı olarak hiçbir seçeneğin de masadan kalkmadığını ekledi. Bostic para politikası için mottosunun "gözlemle ve adapte et" olduğunu belirtti.

Bostic, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Haziran ve Temmuz aylarında yarımşar puanlık faiz artışı planının desteklediğini tekrar vurguladı. Bununla birlikte Bostic, enflasyonun şu andaki durumundan daha farklı bir yöne evrilmesi durumunda daha agresif hamlelere açık olabileceğini de ifade etti.

Powell: Enflasyonu düşürene kadar faiz artışlarına devam edeceğiz

Fed Başkanı Jerome Powell son açıklamalarında şahin tonlu mesajlar vermişti.

Enflasyonu düşürecek araçlara ve kararlılığa sahip olduklarını vurgulayan Powell, "Enflasyonun net ve inandırıcı bir şekilde düştüğünü görmemiz gerekiyor ve bunu görene kadar zorlamaya devam edeceğiz." dedi.

Powell, enflasyon baskılarının azaldığına ve enflasyonun düştüğüne dair net ve ikna edici kanıtlar görmeleri gerektiğini belirterek, "Bunu göremezsek, o zaman daha agresif hareket etmeyi düşünmemiz gerekecek." diye konuştu.

Bankanın, son toplantısında 50 baz puanlık faiz artışına gittiğini ve devam eden faiz artırımlarının uygun olacağını düşündüklerini aktaran Powell, gelecek iki toplantıda 50 baz puanlık faiz artırımına gitme fikrinin de Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) geniş destek bulduğunu kaydetti.

Powell, Fed'in enflasyon düşene kadar faiz oranlarını daha kısıtlayıcı seviyelere yükseltmekten çekinmeyeceğine dikkati çekerek, "'Finansal koşullar uygun, enflasyonun düştüğünü görüyoruz' diyebileceğimiz bir noktada olduğumuzu hissedene kadar gideceğiz." ifadesini kullandı.