Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, mali ek desteğin Kongre'den geçememesi durumunda bile ABD ekonomisinin pandemiden toparlanmaya devam etmek için yeterli ivmeye sahip olduğunu söyledi.

Bloomberg TV'den Kathleen Hays ile gerçekleştirdiği mülakatta "Yeni bir teşvik paketine Temmuz ya da Ağustos'taki kadar mecburiyet olduğunu düşünmüyorum." diyen Bullard, "Bazı makroekonomik hesaplamalarda bunun üstesinden gelmek için yeterli kaynağa sahip olduğumuz görülüyor." diye devam etti.

Bullard'ın görüşü, ek mali teşvik çağrısı yapan Fed Başkanı Jerome Powell'ın ve diğer politika yapıcıların açıklamalarıyla çelişiyor. Powell, Salı günü Kongre'de okunacak sunumunda ABD'nin, pandemiyle ilgili önemli derecede belirsizlik içeren uzun bir toparlanmayla karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

Bullard, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 3 - yüzde 4 ile krizin başında beklenenin yarısından daha az küçülebileceğini, dolayısıyla 3 trilyon dolarlık pandemi yardımının Kongre tarafından geçirildiğini ve Fed'in geniş para politikası duruşunun toparlanma esnasında büyümeyi destekleyebileceğini söyledi.

"Toparlanmayı böylece sürdürebiliriz." diyen Bullard, büyümeyi yılın ikinci yarısına taşımak için yeterli teşvik bulunduğu konusunda umutlu olduğunu söyledi. Üçüncü çeyrekte bu kesin olacak gibi görünüyor. Bence dördüncü çeyrekte ve gelecek yılın ilk kısmında da sürecek.