Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Kongre'nin ek mali teşviki değerlendirmeyi 2021'e ertelese bile ABD ekonomisinin koronavirüsün neden olduğu resesyondan toparlanmaya devam edeceğini söyledi.

Bullard, Çarşamba günü St. Louis Fed'in ev sahipliği yaptığı bankacılık konferansında "Şu an, en azından 2020 için için yeterli kaynak olabilir. Kongre'nin seçimden öne veya sonra hareket edip etmemesine pek de bağlı değil. Muhtemelen gelecek yıla kadar bekleyebilir ve sonra durumu o noktada değerlendirip bir karar verebilirsiniz." dedi.

Bullard'ın görüşleri diğer tüm Fed liderlerinden ayrışıyor. Diğer politika yapıcıların birçoğu toparlanmanın yavaşlaması riskine karşı ek destek çağrısında bulunmuştu. Bullard, 3 trilyon dolarlık mali harcamanın virüsün tetiklediği resesyondan kaynaklı büyüme kaybının dengelenmesine zaten yardım ettiğinin altını çizdi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi yeni bir teşvik paketi için gerçekleştirdiği 90 dakikalık görüşmede anlaşmaya varamadı. Ancak ilerleme kaydedildiğini belirten liderler görüşmelere Perşembe günü devam edecek.

Kongre'nin bu yıl geçirdiği teşvikin en iyi şekilde hedeflenmediğini ve dışarıda bırakılanlar olduğunu söyleyen Bullard, "Makro anlamda, orada birçok kaynak olduğunu düşünüyorum. Yapabileceğiniz diğer bir şey kaynakları en fazla hasar alan, doğru yerlere yeniden yönlendirmek." dedi.