Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Fed/Dudley: Aralık'ta faiz artışı verilere bağlı

Fed/Dudley: Aralık'ta faiz artışı verilere bağlı

  • New York Fed Başkanı William C. Dudley Aralık'ta faiz artışının verilere bağlı olduğunu yineledi

Fed/Dudley: Aralık'ta faiz artışı verilere bağlı
20 Kasım 2015, 20:46 Güncelleme :

New York Fed Başkanı William C. Dudley Aralık'ta faiz artışının verilere bağlı olduğu söylemini yineledi.

Bir üniversitede açıklamalarda bulunan Dudley ülke ekonomisinin iyi durumda olduğunu belirtti. Enflasyonun yakın zamanda %2'lik hedefe döneceği konusunda umutlu olduğunu ifade eden Dudley faiz artış kararının verilere bağlı olarak alınacağını söyledi. Dudley, "Önümüzdeki 4 haftada gelecek verileri görmeliyiz" diye konuştu.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) kalıcı oy hakkına sahip olan Dudley geçtiğimiz günlerde de "Fed'in para politikasını normalleştirmeye başlamak için belirlediği şartların kısa süre içinde sağlanması gayet mümkün görünüyor" açıklamasında bulunmuştu.

FOMC'nin bir sonraki toplantısı 15-16 Aralık tarihlerinde Washington'da gerçekleştirilecek ve Başkan Janet Yellen toplantının ardından basın konferansı düzenleyerek alınan kararları değerlendirecek.