Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, ekonomik toparlanmanın "yatay hale geldiğini", ve maliye politikasından gelecek ilave desteğin hayati bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kashkari, Pazar günü CBS’in "Face the Nation" programına yaptığı değerlendirmede, "Tüm ülkede binlerce küçük işletmenin iflasa sürüklenmesi ile birlikte, yavaşlamakta olan, çok yavaş bir toparlanma görmeye devam edeceğiz," dedi ve "Bu nedenle, seçilmiş liderlerimizin bir araya gelerek daha fazla adım atması hayati önemde" şeklinde görüş bildirdi.

Ancak seçimlere bir aydan az bir süre kalması ile birlikte, diğer bir mali harcama paketi konusunda anlaşmaya varılması oldukça belirsiz. ABD Başkanı Donald Trump geçen hafta, Cumhuriyetçileri, Demokratlarla yürütülen teşvik paketi görüşmelerinden çekti, ancak hemen ardından büyük çaplı bir teşvik paketinden bahsetmeye başladı.

Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow, Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ile yapacağı görüşmede yönetimin teklifini artırabileceğini söyledi. Ancak Trump ve Pelosi Pazar günü konu hakkında karşılıklı atışmaya devam etti.

Mnuchin geçen hafta Cuma günü görüşmelere Beyaz Saray'ın 1.8 trilyon dolarlık paket teklifi ile girdi. Temsilciler Meclisi Demokratları ise 2.2 trilyon dolar büyüklüğünde bir paketi onayladı.

Çok düşük seyreden enflasyonu desteklemek için para politikasını daha da gevşek tutulmasını savunan güvercin kanattaki Kashkari, siyasetin süreci karmaşık hale getirdiğini, ancak daha fazla teşvik ihtiyacının Washington'da açık olduğunu sözlerine ekledi.