Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, koronavirüsten kaynaklanan hasarın durdurulmasına yardımcı olmak için kanun yapıcıların bireylere, işletmelere ve eyalet ve yerel yönetimlere daha fazla mali destek sağlaması gerektiğini söyledi.

Mester, Salı günü CNBC televizyonuna yaptığı değerlendirmede, "Daha fazla mali destek sağlamazsak, durum olabileceği kadar iyiye gitmeyecek," dedi.

Virüsten kaynaklanan olumsuzlukların beklenenden daha uzun sürmesi ile birlikte, Mester, bunun pandemi olmasaydı sağlıklı olabilecek bireylere ve aynı zamanda işletmelere destek sağlamak gereken bir dönem olduğunu sözlerine ekledi.

Mester, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic gibi, kendi sorumluluk bölgesinde ekonomik faaliyetin yatay hale geldiğini gördüğünü ve bunun da muhtemelen ABD'nin birçok bölgesinde virüsün yeniden yayılmasından kaynaklandığını belirtti.

Mester, bu durumun insanları çok daha temkinli hale getirdiğini ve güvenliğinden endişe duyan insanların dışarı çıkmadığını ifade etti.

Pademi öncesi koşullara tekrar ulaşmanın "uzun bir yol" olduğunu söyleyen Mester, "Para politikası şimdilik iyi bir nokta. İleride daha fazla adım atmamız, ekonominin yaz döneminin kalan kısmında ve sonbahara girerken nasıl görüneceğine bağlı" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Mester, gçok gevşek para politikasının bir süre daha devam edeceğini, zira bu durumdan çıkmanın uzun bir zaman alacağını belirtti.

Mester'in bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkı bulunuyor.