Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bugün saat 14:00'da işlem görmeye başlayan Fenerbahçe Token ilk işlem gününde yüzde 400'e yakın yükselişle 30 TL'den 153 TL'ye yükseldi. İşlem hacmi ise işlem görmeye başladıktan 1 saat sonra 4,5 milyona ulaştı. Paribu'nun sitesinde işlem yoğunluğundan dolayı zaman zaman yavaşlamalar görüldü.

Paribu ile yapılan sözleşme kapsamında üretilen Fenerbahçe Token ön satışında Fenerbahçe 268,5 milyon TL gelir elde etmişti.

Daha önce KAP'a yapılan ayrı bir açıklamada Paribu iştiraki Stoken ile yapılan sözleşme gereğince Paribu veya Stoken tarafından 175 milyon TL tutarında asgari hasılat taahhüt edildiği belirtilmişti.

Token’ın lansmanında Bloomberg HT’ye konuşan Paribu CEO’su Yasin Oral 30 liradan 500 bin tokenın ön satışının tamamlandığını, 9 ay boyunca transfer edilmemesi koşuluyla 15 TL’ye satılan tokenların ise neredeyse tümünün satıldığını belirtti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise "İlgili kurumlar devletle çalışmalarını yapıyor. Eylül ayı gibi bir pilot bir uygulama gelmesi söz konusu" ifadelerini kullanmıştı. Ali Koç, regülasyon çalışmalarının Paribu gibi işbirliklerine fayda sağlayacağını düşündüğünü belirtmişti.

Kripto paraların geri dönüşü olmayan bir realite olduğunu vurgulayan Koç, yasaklama ve engellemenin değil düzenlemenin olacağını söyledi. Koç, düzenleme ile sektörün daha güvenilir olacağını ve pastanın daha büyüyeceğini ifade etmişti.