Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Piyasalar Fon yöneticileri Trump'ın açıklamalarına ne diyor?

Fon yöneticileri Trump'ın açıklamalarına ne diyor?

  • Trump, saldırıları artırma tehdidiyle bir anlaşmayı kabul etmesi için İran'ı sıkıştırmaya, operasyonların sonunun yaklaştığını söyleyerek de halkını yatıştırmaya çalıştı.

  • Ancak savaşın sonuna dair net bir bilgi vermemesi piyasalardaki olumsuz havanın sürmesine neden oldu.

Fon yöneticileri Trump'ın açıklamalarına ne diyor?
03 Nisan 2026, 09:00 Güncelleme :

Trump’ın ilk başkanlık döneminde görev yapan Marc Short, “Yönetim, bu konuşmanın piyasaları sakinleştireceğini ve enerji fiyatlarını düşüreceğini umuyordu, ancak konuşma sırasında enerji fiyatları aslında yükseldi. ABD Hürmüz Boğazı’nın güvenliğini sağlayamayacaksa, kim sağlayacak?” dedi.

212 milyar dolarlık varlığa sahip, Minneapolis merkezli Thrivent’in finans ve yatırım başkanı David Royal, “Piyasadaki sarsıntının net bir sonu yok,” dedi.

Fiyatları finansal performansına göre ucuz kalmış “değer hisselerine” yönelmek için hasılat ve kârları piyasa ortalamasından daha hızlı artan “büyüme hisselerindeki” pozisyonunu sessizce azalttığını belirten Royal, önümüzdeki haftalarda satın alma fırsatı için değer kaybeden - finansal performansı yüksek, köklü geçmişe sahip, piyasa değeri büyük ve sektör lideri olan güvenilir şirketlerin hisseleri olan - mavi çipleri izlemeye aldığını belirtti.

“Hisse senedi pozisyonunuzu artırmanın en rahatsız edici olduğu zaman, bunu yapmanız gereken zamandır” diyen Royal, “Piyasalar, belirsizliğin en yüksek olduğu anda dibe vurur” dedi.

Lombard Odier Investment Managers’ın makroekonomi başkanı Florian Ielpo, portföyünü şimdiden kendi deyimiyle “seyir moduna” geri çekmiş durumda. Portföyün %40’ını riskli varlıklarda, geri kalanını tahvillerde, emtiada ve volatilite hedgelerinde tutan Ielpo, “Yatırımda kalmanın değerine dair argümanı kabul etmiyorum. Bazen bir şok olur ve yatırımdan çıkmanız gerekir” dedi.

Allspring Global Investments’tan Rushabh Amin, şokun hisse senetlerini doğrudan vurmak yerine faiz oranları ve dolar üzerinden yayıldığını ve her şeyi hareket ettiren şeyin yeniden fiyatlandırma olduğunu ifade etti.

JPMorgan Asset Management’tan David Lebovitz, yıl boyunca petrolün ortalama 125 dolar olacağına ve bunun büyümeyi tam bir yüzde puan aşağı çekeceğine dair bir düşüş senaryosu ortaya koyuyor. En yüksek ikna derecesine sahip fikri: ABD teknoloji hisselerine sahip olmak; bunları jeopolitik aksaklıklardan neredeyse her şeyden daha fazla korunmuş olarak görüyor. Lebovitz, Avrupa hisselerinde ise kısa pozisyon alıyor.