Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

ABD'nin ikinci büyük araç üreticisi Ford Motor, rakibi Tesla'nın yaptığı fiyat indirimleri ile rekabet için Mustang Mach-E elektrikli araçlarında 8 bin 100 dolar fiyat indirimine gitti. Ford, premium elektrikli araçlara olan talebin azalması nedeniyle elektrikli Mustang fiyatlarını düşürdü.

Fiyat indirimleri, Mach-E'nin 3 bin 750 dolarlık vergi kredisine uygunluğunu kaybetmesi ve tamamen elektrikli SUV satışlarının 2023'ün aynı ayına göre Ocak ayında yüzde 51 düşmesinin ardından geldi. Genel elektrikli araç satışları geçen yılın Ocak ayına göre yüzde 11 düştü.

Ford Credit ayrıca, nitelikli alıcılar için 72 ay boyunca finansman ve kiralama yapanlara 7 bin 500 dolarlık nakit teşviği dahil olmak üzere birkaç avantaj paket sunuyor. Bu ekstra teşvik, Ford Credit'in hâlihazırda tüketicilere aktardığı vergi kredisine ek olarak veriliyor.

Ford Motor Company sözcüsü Marty Günsberg, yaptığı açıklamada "Mustang Mach-E, Amerika'nın 2023'te 2 numaralı elektrikli SUV aracı oldu. Satışlarda artış sağlama ve müşteri memnuniyetini elde etmek için pazara uyum sağlamaya devam ederken modellerimizin fiyatlarını yeniden ayarlıyoruz" dedi.