Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Paris merkezli Ulusal Özgürlük ve Enformasyon Komisyonu'nun (CNIL) sözcüsü yaptığı bir açıklamayla komisyonun Mayıs ayında aldığı şikayetler sonrasında soruşturmayı başlattığını söyledi. Şikayetlerin kaynağı ya da düzenlemelerin ne zaman olacağı konusundaysa detay vermekten kaçındı.

Komisyonun “bu şirket hakkında çok dikkatli” davrandığını söyleyen sözcü, bu ve gelebilecek diğer şikayetler konusunda da CNIL'in tetikte olacağının altını çizdi.

Hollandalı veri koruma komisyonunun Mayıs ayında TikTok’un çocukların verilerini koruma politikalarını inceleyeceğini söylemesinden sonra, Haziran ayında Avrupa Birliği veri koruma başkanları da Çinli şirket hakkında potansiyel bir soruşturma açılması konusunda anlaşmıştı. İngiltere’nin denetleyici kuruluşunda da benzer bir soruşturma bekleme aşamasında.

TikTok ABD’de de büyük bir baskı altında. Başkan Donald Trump uygulamayı dudak senkronize etme özelliğinden dolayı yasaklayacağını çünkü ulusal güvenliği tehdit ettiğini söylemişti.

Microsoft ise TikTok'un ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da bulunan operasyonlarının satın alınması için şirket ile diyalog sürecinde.

TikTok ise kendisine yöneltilen, Çin tarafında yönetildiği ve kullanıcıların verilerini riske attığı, suçlamalarını reddediyor.