Advertisement
HABERLER ABONE OL

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ve Bankalar Birliği bugün 9 yıllık yeni yapılandırma anlaşmasına imza atıyor. 5+2 yıl olan eski anlaşma 7+2 olarak revize edilecek ve kulüpler 2 yıl anapara ödemesi yapmayacak. Gayrettepe’de gerçekleşen toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin yanı sıra Bankalar Konsorsiyumu yetkilileri katıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir anlaşmayla ilgili olarak, "Dört büyük kulüp ve Bankalar Birliği, 5+2 yıl olan eski anlaşmanın 7+2 yıl olarak yeniden yapılandırılması konusunda anlaşma sağladı. Kulüpler 2 yıl anapara ödemesi yapmayacak... Amacımız kulüplerimizin belli bir finansal yapı içerisinde kalmasını sağlamak. Pandemi sebebiyle birçok gelirlerinden oldular. Nakit akışında sıkıntıları var. UEFA ile birlikte gerekli aksiyonları aldık. Takım limiti, lisanslamada kolaylıklar sağladık..." ifadelerini kullandı.

10+2 yıl vade de gündeme gelmişti

Eylül ayı başında kulüplerin bankalarla görüşmelerinde yine sona gelindiği bilgisi basına yansımış, o dönemde 10+2 yıllık vade üzerinde anlaşmaya yakın olunduğu belirtilmişti. O dönemde piyasaya sızan bilgilerde Yapılandırmada faizinin ise yüzde 10-11 seviyelerinde olacağını söylenmişti. Ancak gelinen noktada vadenin daha kısa olacağı aşikar. Bilindiği gibi geçen yıl haziran ve temmuz ayında Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray bankalar ile 2 yılı ana para ödemesiz toplam 5 yıllık borç yapılandırma anlaşması yapmış, Fenerbahçe ise kulüplerin sorununu çözmeyeceği gerekçesiyle söz konusu anlaşmaya imza atmamıştı.