Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hindistan, üçüncü çeyrekte yıllık yüzde 8,5 büyüyerek G20 ülkeleri içinde bu dönemde en fazla büyüyen ülke oldu. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi ise Hindistan’ın üçüncü çeyrekte yüzde 8,3 büyüyeceği yönündeydi.

Üçüncü çeyrekte madencilik yüzde 15,4 büyüme kaydederken tarım yüzde 4,5 büyüdü. Sanayi büyümesi yüzde 5,5 olurken finans ve gayrimenkul sektörü yüzde 7,8 büyüme kaydetti. İnşaat sektörü yüzde 7,5 büyürken elektrik ve gaz sektörü yüzde 8,9 büyüdü.

Türkiye G20'de en fazla büyüyen ikinci ülke

Türkiye yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 7,4 büyüyerek G20 ülkeleri arasında en fazla büyüyen ikinci ülke oldu.

Verilere göre üçüncü çeyrekte ana gruplar bazında en yüksek büyümeyi ihracat gösterdi. Mal ve hizmet ihracatı, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak yüzde 25,6 artarken ithalatı yüzde 8,3 azaldı.

Yerleşik hanehalklarının tüketim harcamaları, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak yüzde 9,1 arttı. Devletin nihai tüketim harcamaları yüzde 9,6 artarken gayrisafi sabit sermaye oluşumu yüzde 2,4 azaldı.