Advertisement
HABERLER ABONE OL

Doğan Holding'in iştiraki Galata Wind Enerji, halka arzın ardından üç yıl içinde üretim porftöyünü yaklaşık iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Galata Wind Enerji, ek satış dahil sermayesinin yüzde 30'unu hisse başına 5,06 liradan halka arz edecek. 15-16 Nisan'da
toplanacak talep sonrasında ek satış dahil tüm hisseler satılırsa 811,8 milyon lira ile 2018 yılından bu yana en büyük halka arz gerçekleşmiş olacak.

Halka arz öncesinde videokonferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Galata Wind CEO'su Burak Kuyan,
halka arz sonrasında şirketin yatırımlarına devam ederek yaklaşık 270 megawatt (MW) büyüklüğündeki rüzgar ve güneş kurulu
gücünü üç yılda 500-550 MW seviyesine yükseltmeyi hedeflediğini söyledi.

Kurulu gücü artırmak için Türkiye'de ve yurtdışında Döviz veya dövize endeksli geliri olan santral geliştirme veya satın alma konusunda değerlendirmeler yaptığını ifade eden Kuyan, yurtdışı projeleri hakkında, "Yıl sonuna kadar yol haritasını netleştirip duyuracağız" dedi.

"Döviz borçlarımızı TL'ye döndürdük"

Kuyan şirketin döviz cinsi borçlarını 2018 yılından itibaren azalttığını ve düzenli temettü ödeyen bir şirket olmayı hedeflediğini söyleyerek, "Borçluluk enerji sektörünün en önemli konularından bir tanesi. 2018 yılında başlattığımız programla döviz borçlarımızı TL'ye döndürdük ve her sene ciddi azalttık. Bu şirketin yatırım yapma ve temettü potansiyelini ortaya koydu.
Ödenmiş sermayenin en az %5'ini temettü dağıtma hedefimiz var" dedi.

Satış gelirleri geçen yıl 332.4 milyon lira olan Galata Wind Enerji'nin net kârı 156., milyon lira oldu.