Advertisement
HABERLER ABONE OL

Küresel piyasaların gündemine GameStop çılgınlığı ile giren işlem platformu Robinhood halka arza hazırlanıyor.

Bloomberg'in haberine göre Robinhood, Mart itibariyle halka arz için başvuru yapmayı planlıyor. Haberde şirketin geçen hafta aracı kurumlarla önümüzdeki dönemde yapılacak halka arz başvurusu için görüşmeler gerçekleştirdiği belirtildi. Bloomberg'e konu hakkında konuşan kaynaklar şirketin bu konuda nihai karar almadığını, halka arz takviminin de değişiklik gösterebileceğini belirtti.

Geçen yıl yaptığı finansman turlarından sonra şirketin değerlemesi 11,7 milyar dolar olarak belirlenmişti.

GameStop ile gündeme gelmişti

Platform, ABD piyasalarında GameStop şirketinin hisselerinde yaşanan hızlı çıkışla gündeme gelmişti. Hisselerde yaşanan yükseliş sermaye piyasalarında manipülasyon şikayetlerini beraberinde getirmiş ve Robinhood CEO'su Vlad Tenev ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde ifade vermişti.

Robinhood'un hedge fonlarına yardımcı olmak için işlem sınırlaması getirmediğini vurgulayan Tenev, artan düzenleyici depozit gereksinimlerini karşılamak amacıyla bazı hisselere işlem sınırlamasını uygulamaya koyduklarını iddia etmişti.

Tenev, "Ocak ayında benzeri görülmemiş piyasa koşullarına rağmen günün sonunda yaşananlar bizim için kabul edilemez. Üzgünüm ve özür dilerim. Bunun bir daha olmayacağından emin olmak için elimizden gelen her şeyi yaptığımızı bilin." ifadelerini kullanmıştı.