Advertisement

ABD'dekine benzer bir grup oluşturularak geçen yıl Asya gündemindeki pandemi işlemlerinden birine konu olan eldiven üreticilerinin hisse senetleri hedeflendi.

Bursabets ismiyle bilinen çevrim içi topluluk Perşembe günü oluşturuldu ve daha şimdiden 4 bin 800'den fazla üyesi var. Grubun moderatörleri Reddit üzerindeki WallStreetBets forumunun Malezya versiyonu olarak tanımlıyorlar. Amaçları Malezya Borsasında işlem gören hisse senetlerini tartışmak.

Şimdilik tartışmalar eldiven üreticilerine ve sektörün değerlemelerini düşük tutan kurumsal yatırımcılara karşı bir araya gelme üzerine odaklanmış durumda.

Top Glove Corp.'un hisseleri Cuma günü yüzde 15 ile 11 Eylül'den bu yana en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. Hartalega Holdings Bhd. ise yüzde 10 yükseldi. Supermax Corp.'un hisselerin yükseliş yüzde 9.2 oldu.

Eldiven üreticileri Malezya'da 2021 başında açığa satış yasağının kaldırılmasından beri en fazla kısa pozisyon alınan şirketler arasında bulunuyor. Aşıların çıkması da pandemiden olumlu etkilenen bu şirketlerin cazibesini azaltan diğer bir unsur olmuştu.

Grubun moderatörlerinden biri olan Revenant Perşembe günkü bir iletisinde "Sadece piyasanın değerlemelerin ne kadar düşük olduğunu ve eldiven şirketlerimizin daha iyisini hak ettiğini görmesini istiyorum." dedi.