Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Garanti BBVA'nın konsolide finansal tablolarına göre, bankanın 3. çeyrekte net karı 1,3 milyar TL oldu. Beklenti 1.27 milyar TL'ydi. Bankanın 9 aylık karı ise % 11 daralarak 4.94 milyar TL'ye geriledi.

Bankanın aktif büyüklüğü 411 milyar 161 milyon 696 bin TL seviyesinde gerçekleşirken, ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek ise 302 milyar 634 milyon 414 bin TL oldu.

DENİZ YATIRIM: KISA VADEDE OLUMLU

Deniz Yatırım bankanın karının piyasa beklentisi olan 1,272 milyonTL ile uyumlu gerçekleştiğini, iyi gelen finansalların kısa vadede hisseler için olumlu olabileceğini belirtti.

Kurum, "Açıklanan 3Ç19 finansalları beklentiler paralelinde olmasına rağmen kaliteli finansal yapının kısa vadede hisse fiyatı üzerinde olumlu etkisi olabileceğini düşünüyoruz. 3.36milyar TL’lik takibe dönüşen kredi takipteki kredi oranını %6.7 seviyesine taşımıştır. Bir önceki dönem bu oran %5.6 seviyesinde idi. Bizim beklentimiz de %6.5 seviyesindeydi.

Garanti Bankası proaktif yaklaşımı çerçevesinde BDDK’nın Eylül başlarında takibe alınmasını istediği kredileri bu dönem içerisinde takibe almıştır. Bizim de beklentimiz bu yöndeydi. Bu nedenle sene sonu için öngörmüş olduğumuz %7.0 takipteki kredi oranı beklentimizi koruyoruz. Bununla birlikte kredi risk maliyeti 3Ç19’da344 baz puan, Ocak-Eylül döneminde ise 279 baz puan seviyesinde gerçekleşmiştir. Yönetimin beklentisi 2019 tüm yıl için bu rasyonun 9 aylık dönemdeki ortalama seviyesi civarında olabileceği şeklindedir, ki bu da bizim tüm yıl için öngördüğümüz 300 baz puan beklentimiz için pozitif bir risk olarak ortaya çıkmaktadır.

Marjların da beklentimiz doğrultusunda gelmesi nedeniyle 2019 tahminlerimizde herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz. Garanti Bankası için AL olan önerimizi ve 10.70 TL hedef fiyatımızı koruyoruz.Garanti Bankası’nın güçlü sermaye yapısı, 2.35 milyar TL düzeyinde bulunan serbest karşılık tamponu, yüksek likiditesi ve düşük kaldıraç oranı ile 4Ç19 ve sonrtasında sektörün üzerinde bir kredi büyüme performansı yakalayabileceğini düşünüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

İŞ YATIRIM: AL DEMEYE DEVAM EDİYORUZ

İş Yatırım Garanti Bankası'nın karının beklentilerden daha iyi geldiğini, banka için 'al' tavsiyesini koruduklarını ve piyasanın olumlu tepki vermesini beklediklerini bildirdi.

"Açıklanan kar rakamı bizim ve piyasa beklentisinin yaklaşık %3 üzerinde gerçekleşti. Üçüncü çeyrekte beklendiği gibi yükselen karşılıklar özellikle çeyreklik bazda karı baskılarken, ana faaliyet gelirleri ve marjlardaki olumlu görünüm bankanın gelecek çeyreklerde çok daha kuvvetli kar rakamları açıklayacağını bize gösteriyor. TÜFEX kağıtlarından elde edilen gelirler kullanılan enflasyon varsayımının %10.7'ye çekilmesiyle TL 300mn daha az gerçekleşmesine rağmen banka net faiz gelirlerini yatay tutmayı başardı. Özellikle TL kredi spredlerinde TL fonlama maliyetlerinin aşağıya gelmesiyle çeyreklik bazda 146 baz puanlık artış ana faaliyet gelirlerini son derece olumlu etkiledi." ifadesine yer verildi.

Özellikle aktif kalitesi ve marjlardaki olumlu görünümün kar tahminlerini yukarı yönlü revize ihtimalini güçlendirdiği belirtilerek "Bunun ötesinde her ne kadar henüz resmileşmese de 2020 için öngörülen 50 baz puan marj artış hedefine piyasa çok olumlu tepki verebilir." dendi.

AK YATIRIM: KAR BEKLENTİSİNDE AŞAĞI DÜZELTME İHTİMALİ VAR

Kurum, banka için 12 aylık fiyat hedefi 11.80 TL ve endeksin üzerine getiri tavsiyesinde bulundu, 2019 net kar beklentilerinde aşağı yönlü düzeltme ihtimali olduğu ifade edildi.