Advertisement
HABERLER ABONE OL

GE HealthCare (Nasdaq: GEHC), GE’den (NYSE: GE) ayrılma işlemlerinin tamamlandığını ve şirketin, Nasdaq’ta “GEHC” sembolüyle bağımsız bir şirket olarak işlem görmeye başlayacağını duyurdu.

GE HealthCare Başkanı ve CEO'su Peter Arduini, konuyla ilgili olarak, “Bugün, bağımsız bir şirket haline gelmemizin ilk günü. Hassas Tıpta dünya liderliği konumumuzu güçlendiren yeni bir sayfa açıyoruz. Gerçek bir sektör dönüşümünün eşiğindeyiz. Bu dönüşümde, daha hassas, bağlantılı ve verimli sağlık hizmetlerine duyulan ihtiyaç artarken, dijital inovasyonlar sayesinde hastaların ve sağlık hizmeti sağlayıcılarının deneyimi yeniden şekilleniyor. Önümüzdeki dönemde sağlık hizmeti sunucularına, hastalara ve paydaşlara hizmet etmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

Geliri 18 milyar dolar

GE HealthCare, 160'tan fazla ülkedeki varlığı ve dünya çapında yaklaşık 51 bin çalışanıyla yılda bir milyardan fazla hastaya hizmet sunuyor. Ar-Ge faaliyetlerine yıllık 1 milyar dolardan fazla yatırım yapan şirketin geliri yaklaşık 18 milyar dolar.

Şirket, 2021'de içinde bulunduğu 84 milyar dolarlık pazarların değerinin 2025'te 102 milyar dolara çıkmasını öngörüyor.

GE HealthCare’in ayrılma işlemindeki hisse dağılımı, GE HealthCare'in tedavüldeki hisselerinin en az yüzde 80,1’inin GE hissedarlarına orantılı olarak dağıtılması şeklinde gerçekleşti. GE HealthCare’in adi hisselerinin yaklaşık yüzde 19,9’unu ise GE elinde tuttu.