Advertisement

Demokrat aday Joe Biden'ın başkanlık yarışında farkı açmış olmasına karşın, Bank of America Corp.'un yaptığı bir anket küresel fon yöneticilerinin sonucun tartışmalı olmasını beklediğini ve piyasada aşırı bir çalkantıya hazırlandığını gösterdi.

Fidelity International'a göre Demokratların Beyaz Saray ve Senato'yu alma ihtimalinin artmasının doların zayıflayacağı ve gelişen piyasa varlıklarının yükseleceği beklentilerini desteklemesine karşın, piyasadaki "bu huzurlu ortak kanı" anketlerin yanılması durumunda hızla bozulabilir.

Londra'da Fidelity International fon yöneticisi Paul Greer, "Piyasanın ABD seçimine doğru dalgalı seyrini devam ettirmesini bekliyoruz. Seçim öncesinde popüler olan pozisyonlar büyük bir ihtimalle azalacak ve inanç test edilecek. Bizim düşüncemiz olayın gerçekleşmesini beklemek ve sonrasındaki fiyat hareketini alıp satmak." dedi.

Trump ile Biden Perşembe günü son başkanlık münazarasını yapacaklar. Ancak bu hafta gerçekleşecek ülke özelinde bir dizi olay yatırımcıların dikkatini ABD seçiminden başka yönlere çevirecek.

Türkiye, Eylül ayında faiz artırımına gitmesinin ardından sıkılaştırmayı sürdürmesi beklenen Ekim ayı politika toplantısını Perşembe günü yapacak. Rusya'da çoğunluk merkez bankasının Cuma günü faizleri değiştirmesini beklemiyor. Bloomberg Economistleri indirim ihtimali olduğunu belirtti.

Veriler tarafına bakılacak olursa Çin'in üçüncü çeyrek GSYİH rakamları ekonomik toparlanmanın beklentiyi karşılayamasa da hız kazandığını gösterdi.

Gelişen piyasa hisse senedi, para ve tahvil göstergeleri iki haftalık rallinin ardından ABD'de mali teşvikin çıkmaza girmesi ve Kovid-19 aşı çalışmalarının aksamasının risk iştahını azaltmasıyla geçen hafta fazla değişmedi.