Advertisement
HABERLER ABONE OL

ETF yatırımcıları, güçlü küresel büyüme ve ABD faizlerindeki toparlanmayla gelişen piyasa hisselerine girişlerini sürdürürken tahvil piyasalarından çıkış yaptı. Bloomberg verilerine göre, ABD'de işlem gören gelişen piyasa hisse senetlerini içeren ETF'lere 5 Mart’ta biten haftada 1.6 milyar dolarlık giriş gerçekleşti.

Tahvil ETF'lerinden 838 milyon dolar çıkış oldu. Böylece gelişen piyasalara net 753.2 milyon dolarlık giriş oldu ve girişler 18. haftada da sürdü.. Önceki hafta bu rakam 2 milyar dolardı.

78 milyar dolarlık Vanguard FTSE Gelişen Piyasalar ETF’sine (VWO) 1.1 milyar dolarla 2 yılın en büyük girişi gerçekleşti.

ABD’de tahminlerden iyi gelen istihdam rakamı ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın tahvil getirileriyle ilgili bir adım atmaması ABD tahvil faizlerinin sert yükselişine neden olmuştu.

iShares JP Morgan Gelişen Piyasalar Tahvil ETF’sinden Cuma günü 575 milyon dolarlık rekor çıkış yaşandı. Haftalık bazda da toplam 1.2 milyar dolarla bir yılın en büyük çıkışı oldu.

Ülke bazında Çin ve Hong Kong 785.1 milyon dolarla girişlere öncülük etti. En büyük çıkış ise 79.8 milyon dolarla Meksika’dan gerçekleşti.