Advertisement
HABERLER ABONE OL

Glaxo, Perşembe günkü açıklamasında, varyantta bulunan mutasyonların laboratuvar testlerinin, ilacın halen virüse karşı aktif olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Şirket şimdi tüm Omikron mutasyonlarının bileşimine karşı tepkiyi teyit etmek için vitro testi yürütüyor ve yıl sonuna kadar bir güncelleme vermeyi planlıyor.

Glaxo’nun Sotrovimab olarak bilinen bu ilaca ilişkin yorumları, Omikronun mevcut ilaçlar ve aşıların savunmalarını ne kadar aşabileceğine ilişkin belirsizliğin arttığı bir ortamda yapıldı.

Regeneron Pharmaceuticals Inc., bu hafta başında yaptığı açıklamada, ilk işaretlerin kendi antikor tedavilerinin daha az etkili olabileceğini göstermesinin ardından ilave testler yapmakta olduğunu açıklamıştı.

İlacın ortak geliştiricisi Biotechnology Inc.’nin CEO’su George Scangos, “Sotrovimab virüsün mutasyon geçireceği akılda tutularak bilinçli bir şekilde tasarlandı. Bu hipotezin doğruluğu defalarca kanıtlandı” dedi.

İngiltere’de düzenleyici kuruluş, bu ilaca, Kovid-19’u hafif ve ılımlı geçiren hastaların hastaneye kaldırılma ve ölüm riskini azaltmasının ardından Perşembe günü kullanım onayı verdi.