Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc.'ten Citigroup Inc. ve HSBC Group Inc.'e kadar bankalar, Başbakan Boris Johnson'ın koronavirüs nedeniyle halka evden çalışma çağrısında bulunmasının ardından Londra'daki çalışanlarını işe döndürme planlarını askıya aldı.

Goldman Londra'da bulunan çalışanlarını mümkünse uzaktan çalışmaları için cesaretlendiriyor. Yine de Plumtree Court ofisi ihtiyaç duyanlar için açık olacak.

Deutsche Bank AG, HSBC ve Citigroup çalışan bazı ekiplerinin İngiltere'deki ofislerine dönüşlerini durduracak. Ayrıca BBC'ye göre Barclays Plc, Societe Generale SA ve Londra'daki Lloyd's İngiltere'deki bazı çalışanlarına eve dönme talimatı verdi.

Goldman'dan Richard Gnodde, çalışanlara gönderdiği bir bilgi notunda "İngiltere hükümeti evden çalışabilecek insanlardan öyle yapmalarını istiyor. Plumtree Court açık kalacak ve güvenli Covid-uyumlu çalışma ortamını sürdürmek için adımlar atmayı sürdüreceğiz." dedi.

Banka, aylar süren karantina önlemlerinin ardından çalışanlarını Londra ve New York'taki ofislerine döndürmeye hazırlanıyordu. Goldman, sadece bir yıl önce açtığı yeni Avrupa merkezini Plumtree Court'un çalışanlarının yüzde 20'sini ofise döndürmüştü.