Advertisement
HABERLER ABONE OL

Goldman Sachs stratejisti Praveen Korapaty ve Avisha Thakkar’a göre, Hazine tahvillerinin getirileri, Demokratların ABD Başkanlık seçimini kazanması ve Senato ile Temcilciler Meclisi ikilisini kontrol altına alması halinde yükselebilir.

Çarşamba günü yayınlanan bir notta, gösterge 10 yıllık ABD Hazine tahvili getirisinin Kasım ayını takiben 30-40 baz puan civarında yükselebileceğini belirten stratejistler, yapılan düzeltmenin daha yüksek bir federal harcama ihtimalini yansıtabileceğini belirtti.

Çarşamba günü %0.68 seviyesinde seyreden 10 yıllıkların getirisi, dünyanın en büyük borç piyasasındaki oynaklığın rekor düşük seviyede sıkışmasıyla dar bir aralıkta seyrediyor.

Stratejistler, Demokratların seçilmesinin tahvil getirilerindeki en büyük sıçramaya neden olmasının yanında, bir sonraki Fed faiz artırımı beklentilerinin piyasalarda güçlenebileceğini de belirtiyorlar.

Stratejistler, Joe Biden’ın Başkan seçilmesi durumunda, faiz indirme takviminin son tarihini 2025’ten 2023’e çekilebileceğinin de altını çiziyorlar.