Advertisement
HABERLER ABONE OL

Goldman Sachs Group Ekonomistleri koronavirüs nedeniyle ekonomide kısa süreli küresel daralma beklediklerini, bu durumun da ABD Merkez Bankası'nı yılın ilk yarısında faiz indirimlerine zorlayacağını belirtti. 

Cuma günü Jan Hatzius öncülüğünde yazılan raporda ölümcül virüs nedeniyle küresel büyümenin yılın ilk iki çeyreğinde daralacağı, yılın ikinci yarısında ise toparlanma olacağı öngörüldü. Bu varsayımda Federal Açık Piyasa Komitesi'nin Mart ayında 25 baz puanlık faiz indirimi yapabileceği, Haziran ayına kadar da toplam 75 baz puan indirim olabileceği ifade edildi. 

Barclays ekonomistleri de finansal piyasalardaki kötüleşme nedeniyle Fed'in Mart ve Nisan aylarında 25'er baz puan faiz indireceğini öngördü. Açıklamada komitenin faiz indirimi bekleyen piyasaları hayal kırıklığına uğratmak istemeyeceği vurgulandı.

Dünya ekonomisinin görünümü konusunda kötümser olan sadece Goldman Sachs değil..Perşembe günü Bank of America ekonomistleri de bu yıl küresel büyümenin 2009'dan beri en kötü performansı göstereceğini öngördü.