Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kuruma göre Çin ile devam eden ticaret savaşlarının büyümeye etkisi önceki tahminlerinden daha büyük olacak. Goldman bu kapsamda dördüncü çeyrek büyüme tahminlerini yüzde 1.8'e düşürdü. 

Goldman Sachs ABD Başekonomisti Jan Hatzius konuya ilişkin olarak yolladığı notta ticaret savaşının büyümeye etkisinin öngördüklerinin daha büyük olacağını ifade etti. Uzman, belirsizliğin etkilerini ve finansal piyasaların son gelişmelere verdiği tepkiyi de dahil ettikleri için bu değişikliği yaptıklarını söyledi. Hatzius "finansal koşullar, politik belirsizlik, iş dünyasındaki algı, tedarik zincirindeki tahribat ticaret savaşı nedeniyle büyümeye beklenenden daha düşük katkı yapacak" değerlendirmesini yaptı. 

Hatzius ayrıca ticaret savaşlarının resesyonu tetikleyeceğine dair endişelerin de arttığına dikkat çekti. Kurum, 2020 yılından önce iki ülke arasında ticaret anlaşması beklemiyor.

ABD'nin Çin'e yüzde 10'luk ek vergi tarifesi getirmesi son dönemde tansiyonu yeniden artırmıştı. Çin'in yuan fiksingini kritik eşik olan 7 seviyesinin üzerinde belirlemesi de piyasaların sert tepki vermesine neden olmuştu.