Advertisement
HABERLER ABONE OL

Goldman Sachs 4 bin çalışana kadar işten çıkarma yapmayı planlıyor. Şirketin yöneticilerinden, iş gücünün yüzde 8'ini oluşturan kesinti için düşük performans gösteren çalışanları belirlemeleri istenmesiyle birlikte, işten çıkarılacakların listesinin henüz son haline ulaşmadığı belirtiliyor.

Goldman’daki işten çıkarmanın boyutu, benzer kararlar veren Citigroup ve 200 çalışanını işten çıkaran Barclays gibi diğer Wall Street şirketlerine göre çok daha büyük.

Ortalama bir yıl içinde, Goldman çalışanlarının yüzde iki ila beş arasındaki kesimi işten çıkarılıyor veya zam almıyor. Fakat 2020 ve 2021 yıllarında pandemi ve yüksek kârlılık nedenleriyle şirkette herhangi bir işten çıkarmaya gerek görülmemişti.

Bu yıl ise şirket, CEO David Solomon’un Şubat ayında koyduğu kârlılık hedefine ulaşamıyor. Arabuluculuk ve para toplama kampanyalarından elde ettiği kâr azalan şirket, teknolojik yanıyla öne çıkan Marcus ismindeki bireysel bankacılık şirketinden de milyarlarca dolar kaybetti.

2018’de Solomon CEO görevine başladığından beri, birçok mühendisin işe alınmasının yanında Marcus girişimi ve GreenSky gibi satın alımlar ile de birlikte, şirketin çalışan sayısı eski sayısının üçte biri kadar artarak 49 bine ulaşmıştı.