Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Mart ayında Microsoft, GPT-4 dahil olmak üzere OpenAI'den üretken yapay zeka modellerini kullanarak tehdit istihbaratını "özetlemeyi" ve "anlamlandırmayı" amaçlayan yeni bir araç olan Security Copilot'u piyasaya sürmüştü. Bir başka teknoloji devi Google’da, Sec-PaLM adlı özel bir "güvenlik" AI dil modeli tarafından desteklenen siber güvenlik paketi Cloud Security AI Workbench'i duyurdu.

Cloud Security AI Workbench, yazılım açıkları, kötü amaçlı yazılım, tehdit göstergeleri ve davranışsal tehdit aktörü profilleri üzerine güvenlik istihbaratı yapıyor.

Şirketten yapılan blog yazısında, "Üretken yapay zeka son zamanlarda hayal gücünü ele geçirmiş olsa da, Sec-PaLM, Google ve DeepMind tarafından yıllarca süren temel yapay zeka araştırmalarına ve güvenlik ekiplerimizin derin uzmanlığına dayanmaktadır. Üretken yapay zekayı güvenliğe uygulamanın gücünü daha yeni fark etmeye başladık ve müşterilerimiz için bu uzmanlığı kullanmaya devam etmeyi ve güvenlik topluluğu genelinde ilerlemeleri yönlendirmeyi dört gözle bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz haftalarda yapay zekaya dayalı siber güvenlik sistemlerine dair Microsoft’dan yapılan açıklamada, üretken yapay zekanın güvenlik uzmanlarını yeni tehditlerle mücadele etmede daha donanımlı hale getireceği belirtilmişti.