Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

HANDE BERKTAN

Yıldız Holding içerisinde faaliyet gösteren Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın teknoloji girişimlerine yatırım yapmak adına kurduğu, Gözde Tech Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Ülker ilk etapta 20 milyon dolarla 10 girişime yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.

Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan Ülker "Uzun vadede Gözde Girişim’in toplam aktif büyüklüğünün yüzde 10’una kadar ulaşmayı ve sektörün önemli girişim sermayesi oyuncularından biri olmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda yazılım hizmetleri, oyun, fintek, blokzincir, yapay zeka, mobilite, eğitim teknolojileri, pazarlama teknolojileri ve e-ticaret gibi alanlara yoğunlaşmış girişimleri desteklemek istiyoruz.” dedi.

Gözde Tech Ventures ilk etapta 10 girişime yatırım yapacak

Gözde Tech Ventures’ın yatırım stratejisine dair Ülker “Yıldız Holding’in ana faaliyet alanlarını kapsayacak şekilde düzenleniyor ve bu alanlardaki girişimleri odağımıza alıyoruz. Ana faaliyet alanlarındaki ekosistemde yer alan, dijitalleşme ve inovasyon anlamında değer yaratacak girişim ve teknoloji şirketlerini hem yatırım hem de potansiyel müşteri olabilmek adına değerlendiriyoruz. Değişen dünya koşullarında rekabette öne çıkmanın yegane koşulu, teknolojinin önemini keşfetmekten geçiyor. Teknolojide ve özellikle dijitalleşmede karşımıza çıkan bu ivmelenme; bugünü ve geleceği şekillendiriyor ve sosyal yaşamdan, iş yapış biçimlerine kadar uzanan çok geniş bir hat üzerinde yankı buluyor. Bizler de Gözde Tech Ventures Teknoloji A.Ş’yi kurarak sermayeye ihtiyaç duyan yeni girişimleri destekleyip onlarla birlikte büyümek, ülkemizde ve dünya çapında bu konuda öncülük yapan girişimlere güç katmak istedik. Şu anda “Yatırım Komitesi” tarafından onaylanmış iki yatırımımız mevcut ve işlemler kapanma evresinde. Potansiyel yatırım olarak da farklı alanlardaki girişimleri değerlendirmeye devam ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

“Yeşil fikirleri önemsiyoruz”

Sürdürülebilirlik konusundaki yaklaşımlarına dair Yahya Ülker “Teknolojinin hayatımıza kolaylık getirdiği çok açık. Bunun yanı sıra teknoloji her anlamda verimliliği de artıran bir zenginlik olarak karşımıza çıkıyor. Teknolojinin sağladığı verimlilikle birlikte enerjimizi ve çok değerli kaynaklarımızı tasarruflu kullanma şansına sahip oluyoruz. Zaten, sürdürülebilirliğin bu denli önem kazandığı günümüz şartlarında, girişimcilik ekosisteminden çıkan “yeşil” fikirlere her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu noktada kaynaklarımızın tasarruflu kullanımı hepimizin gündeminde olması gereken bir konu" ifadelerini kullandı.