Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore hükümeti, bu hafta parlamentodan koronavirüsle mücadelede bu yılın dördüncü ek bütçesi olarak 7.5 trilyon won (6.3 milyar dolar) isteyecek.

İktidardaki Demokrat Parti lideri Lee Nak-yon, Başbakan Chung Sye-kyun ve Maliye Bakanı Hong Nam-ki'nin bir araya geldiği Pazar günkü toplantının ardından parti sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre yeni fonlar, düşük gelirli işçiler ve bazı serbest meslek sahipleri de dahil olmak üzere toplumun daha kırılgan kısımlarına yardım amaçlı kullanılacak.

Kore'de Mayıs ayında tüm tüketicilere nakit dağıtılmıştı. Bu yılki ek bütçelerin en düşüğü olacak meblağ, Hazine tahvili satışlarıyla finansa edilecek.

Lee, toplantının ardından yaptığı açıklamada ülkede dört kez ek bütçenin en son 1961 yılında çıkarıldığını belirterek içinde bulunulan durumun ne kadar çaresiz olduğuna dikkat çekti.

Ülkede Pazar günü 167 yeni koronavirüs vakası açıklandı, Geçen ay sıkı sosyal mesafe önlemlerinin uygulamaya alınmasının ardından vaka sayısı art arda dört gündür iki yüzün altında açıklanıyor.