Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(13:52'de güncellendi.)

Dünyanın önde gelen ülkelerinden oluşan G-20 ülkelerinin maliye bakanları Moskova'daki  toplantılarına hazırlanırken yen, dolar karşısında 4. gündür güçlendi, euro ise zayıfladı. ABD endeks vadelileri ve Avrupa Borsalarının çoğu düşüş kaydetti.

Japon yeni New York saatiyle 06:10'da dolar karşısında yüzde 0.3 yukarıda seyrederken, euro da dolar karşısında yüzde 0.3 zayıflayarak 1.3327 düzeyine geriledi. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.2 düştü. Stoxx Europe 600 Endeksi'nde düşüş yüzde 0.1 oldu. Almanya'nın 10 yıllık tahvillerinin getirisi 3 baz puanlık düşüşle yüzde 1.61'e geriledi ve düşüşünü 2. güne taşıdı. Çinko, Rusya'daki antrepoya göktaşı çarpmasının ardından değerlendi.

Frankfurt'ta bulunan DZ Bank AG Döviz stratejisti Sonja Marten, "Şu anda gördüğümüz, Moskova'da G-20 ülkelerinin toplantıda neler konuştuğuna dair bir çekimserlik. Trend devam edecek ve dolar-yen endeksi tekrar yukarı çıkacak ve bu da büyük ihtimalle G-20 toplantısı bittikten sonra önümüzdeki hafta olacak" yorumunda bulundu.

Japon iktidar partisinin yasakoyucularından Kozo Yamamoto, Almanya'nın Başbakan Shinzo Abe'nin yeni zayıflatan parasal genişleme planlarına yönelik eleştirilerini gözardı ederek, kur devalüasyonunun küresel büyümeyi  destekleyeceğini savundu. Yamamoto, Dolar-Yen paritesi için 95-100 seviyesinin uygun olduğunu söyledi. Avrupa Merkez Bankası konsey üyesi Jens Weidmann, tek başına eurodaki değerlenmenin faiz indirimini tetiklemeyeceğini belirtti. Bloomberg tarafından gerçekleştirilen bir ankete göre ise bugün açıklanacak raporlar ABD'de sanayi üretiminin ve Tüketici Güveninin yükseldiğini ve New York bölgesinde imalatın üst üste 7. ay daraldığını gösterebilir.