Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Enflasyonun yüzde 2'nin altında seyretmesinden ötürü Fed'in rekor düzeydeki tahvil alımlarını hiçbir şekilde azaltma niyetinde olmadığını dile getiren St. Louis Fed Başkanı James Bullard, bankanın son sürat alımlara devam ettiğini söyledi.

Para politikası kurulunda bu yıl oy hakkına sahip olan Bullard, Fed Açık Piyasa Komitesi yetkililerine, ekonomik şartlarda ilerleme kaydedilirse, 2013'Te tahvil alımlaırnın hızını düşürmeleri çağrısında bulunan ilk yetkililerden biri olarak öne çıktı. BUllard 2010'da da Kasım 2010-Haziran 2011'de devam eden 2. tur parasal genişleme çağrılarına öncülük etmişti.

Fed Yöneticisi Daniel Tarullo ve San Francisco Fed Başkanı John Williams bugün tahvil alımlarını azaltmak için henüz çok erken olduğunu söyledi.

ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi bugün 3 ayın en düşüğüne gerileyerek, yatırımcıların enflasyon riskleri konusunda bir endişe taşımadığının sinyalini verdi. Hazine tahvillerinin getirisi bugün yüzde 1.81 ile dünkü yüzde 1.86'nın altında seyrediyor.

ABD'de tüketici fiyatları Şubat'ta yüzde 1.3 hızlandı ve işsizlik de Şubat'ta yüzde 7.7'de seyretti.

Tarullo dün bazı ekonomik veriler beklentilerin üzerinde gelmiş olsa da, tahvil alımlarının azaltılması için daha tutarlı ilerlemeler görmek istediğini dile getirdi.