Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in bugün açıkladığı Bej Kitap notlarında ülke ekonomisinin "ılımlı" büyümeye devam ettiğinin altı çizilirken, imalat, konut ve otomobil sektörlerinde yaşanan kazançların savunma sanayiinde ortaya çıkan kayıpları dengelediği belirtildi.

Fed'in 12 bölgesel şubesinden gelen raporlar doğrultusunda hazırlanan Bej Kitap'ta, "Bölgelerin çoğu bir önceki rapora göre imalatta artış not ettiler. Güçlenme özellikle konut inşaatı ve otomobil sektörüne bağlı şirketlerde görüldü" ifadeleri kullanıldı.

Fed tarafından yapılan açıklamada bir çok bölgenin konut fiyatlarındaki artışla beraber konut ve ticari emlak ürünlerinde gözle görülür bir artış olduğunu ilettiği ve konut kredilerine olan talebin "yatay ile az yükselmiş arasında" olduğu belirtildi. tüketici harcamalarının ise yüksek maaş vergisi, kış hava şartları ve yüksek yakıt fiyatlarına rağmen "ılımlı büyüme" yaşadığının altı çizildi. Rapor, "İstihdam koşulları değişmedi veya biraz iyileşti" ifadelerini kullandı.

Aralarında Fed New York Başkanı William C. Dudley de olmak üzere bir kaç Fed politika yapıcısı 5 Nisan'da işverenlerin 88,000 istihdam yarattığını gösteren verilerin açıklanmasının ardından rekor parasal genişlemenin devam ettirilmesi gerektiğini savundular. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Mart ayında yaptığı açıklamada istihdam piyasası gözle görülen bir düzelme yaşayana kadar aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımına devam edeceklerini açıkladı.